kawa zielona

kawy zielone

Kawa zielona to kawa, która nie została poddana procesowi „palenia”. Nie ma więc już takiego aromatu jak kawa do której przywykliśmy. Kawa przed paleniem zależnie od gatunku jest po prostu zielona, stąd jej nazwa. Smakosz tradycyjnej kawy będzie rozczarowany naparem z kawy zielonej. Jej zapach i smak po przygotowaniu jest dalece odmienny od tradycyjnych naparów tego napoju. Ten rodzaj kawy to doskonały wybór dla tych, którym zależy na idealnej świeżości nabywanego ziarna. Niepoddane obróbce owoce kawowca palić można samodzielnie bez większych trudności. Tak przygotowana kawa zachowuje świeżość nawet przez miesiąc. Dodatkowo w przeciwieństwie do kawy palonej nie posiada aromatu. Zielona kawa nie jest poddana procesowi palenia ziaren, pozbawia je kwasu chlorogenowego (cga), który odpowiedzialny jest za całą „magię”. Zielona kawa ma właściwości antyoksydacyjne, a jej spożywanie pomaga w wolniejszym odkładaniu się cukru w organizmie, dzięki temu, zamiast spalać cukier – spalamy tłuszcz i poprawiamy swój metabolizm. Zawiera kwas chlorogenowy ACG, który opóźnia przyswajanie cukrów i zapobiega magazynowaniu się tłuszczu. Znajduje się on w kawie w dużych ilościach. Jest bardzo silnym przeciwutleniaczem. Uważa się, że sprzyja on obniżaniu wchłaniania cukru oraz wpływa na metabolizm tłuszczu. Uznaje się, że ma także działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne.

kawy zielone

Reviewed by on

Rating: 5 out of 5

    Showing 1–16 of 32 Result

    Showing 1–16 of 32 Result